Wegański fondant czekoladowy - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegański fondant czekoladowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 200 g Czekolada

  • 20 g Mąka gryczana

  • 120 g Mąka gryczana

  • 65 g Mąka kukurydziana

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 3 Soda oczyszczona

  • 120 g Cukier trzcinowy

  • 70 g Margaryna

  • 200 ml Mleko roślinne

  • 15 ml Ocet jabłkowy

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Połam czekoladę na kawałki i włóż do dużej misy.

  • 200g Czekolada

Etap 2 /5

W rondlu podgrzej mleko roślinne, cukier i szczyptę soli. Kiedy masa zacznie się gotować, dodaj mąkę gryczaną i szybko ubijaj, aż zgęstnieje. Wlej czekoladę. Dodaj margarynę i pozostaw na 30 sekund przed ponownym wymieszaniem.

  • 200g Czekolada
  • 20g Mąka gryczana
  • 120g Cukier trzcinowy
  • 70g Margaryna
  • 200ml Mleko roślinne
  • 1szczypta Sól

Etap 3 /5

Przesiej resztę mąki gryczanej, mąki kukurydzianej, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodaj masę czekoladową.

  • 120g Mąka gryczana
  • 65g Mąka kukurydziana
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 3 Soda oczyszczona

Etap 4 /5

Na końcu dodaj ocet. Dobrze wymieszaj, aby połączyć go z ciastem, a następnie włóż do formy. Włóż do Cake Factory.

  • 15ml Ocet jabłkowy
  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /5

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.