Wegański fondant czekoladowy
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
200 g Czekolada
20 g Mąka gryczana
120 g Mąka gryczana
65 g Mąka kukurydziana
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
3 Soda oczyszczona
120 g Cukier trzcinowy
70 g Margaryna
200 ml Mleko roślinne
15 ml Ocet jabłkowy
1 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Połam czekoladę na kawałki i włóż do dużej misy.
200g Czekolada
Etap 2 /5
W rondlu podgrzej mleko roślinne, cukier i szczyptę soli. Kiedy masa zacznie się gotować, dodaj mąkę gryczaną i szybko ubijaj, aż zgęstnieje. Wlej czekoladę. Dodaj margarynę i pozostaw na 30 sekund przed ponownym wymieszaniem.
200g Czekolada 20g Mąka gryczana 120g Cukier trzcinowy 70g Margaryna 200ml Mleko roślinne 1szczypta Sól
Etap 3 /5
Przesiej resztę mąki gryczanej, mąki kukurydzianej, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodaj masę czekoladową.
120g Mąka gryczana 65g Mąka kukurydziana 1łyżeczka Proszek do pieczenia 3 Soda oczyszczona
Etap 4 /5
Na końcu dodaj ocet. Dobrze wymieszaj, aby połączyć go z ciastem, a następnie włóż do formy. Włóż do Cake Factory.
15ml Ocet jabłkowy
Nieprzywierająca forma
Etap 5 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.