Wegańskie ciastka - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie ciastka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 1 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    41 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

2 porcje

  • 540 g Gorzka czekolada

  • 260 g Mielone migdały

  • 40 g Skrobia ziemniaczana

  • 80 g Mąka z ciecierzycy

  • 2 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 2 łyżka Biały ocet

  • 140 g Masa migdałowa

  • 220 g Przecier jabłkowy

  • 240 g Cukier

  • 120 g Orzechy włoskie

  • 60 g Ziarna słonecznika

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Roztop czekoladę zgodnie z programem i wskazanym czasem.

  • 540g Gorzka czekolada

Etap 2 /6

Wymieszaj mąkę migdałową, mąkę kukurydzianą, mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.

  • 260g Mielone migdały
  • 40g Skrobia ziemniaczana
  • 80g Mąka z ciecierzycy
  • 2łyżeczka Soda oczyszczona
  • 2łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 3 /6

W misie zmieszaj puree z migdałów, kompot jabłkowy, cukier, ocet i roztopioną czekoladę. Dodaj masę mączno-migdałową, orzechy włoskie i nasiona słonecznika.

  • 540g Gorzka czekolada
  • 260g Mielone migdały
  • 80g Mąka z ciecierzycy
  • 2łyżka Biały ocet
  • 140g Masa migdałowa
  • 220g Przecier jabłkowy
  • 240g Cukier
  • 120g Orzechy włoskie
  • 60g Ziarna słonecznika

Etap 4 /6

Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 5 /6

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 6 /6

Odczekaj 5 minut do ostygnięcia przed wyjęciem z foremki.