Wegańskie ciastka
- Całkowity czas 1 godz. 1 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 41 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
540 g Gorzka czekolada
260 g Mielone migdały
40 g Skrobia ziemniaczana
80 g Mąka z ciecierzycy
2 łyżeczka Soda oczyszczona
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 łyżka Biały ocet
140 g Masa migdałowa
220 g Przecier jabłkowy
240 g Cukier
120 g Orzechy włoskie
60 g Ziarna słonecznika
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Roztop czekoladę zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 2 /6
Wymieszaj mąkę migdałową, mąkę kukurydzianą, mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
Etap 3 /6
W misie zmieszaj puree z migdałów, kompot jabłkowy, cukier, ocet i roztopioną czekoladę. Dodaj masę mączno-migdałową, orzechy włoskie i nasiona słonecznika.
Etap 4 /6
Nałóż masę do wysmarowanej masłem formy, a następnie wstaw do Cake Factory.
Etap 5 /6
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 6 /6
Odczekaj 5 minut do ostygnięcia przed wyjęciem z foremki.