Wegańskie ciasto bananowe
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 banany
50 ml mleko ryżowe
30 ml olej słonecznikowy
50 g mąka ryżowa
50 g mąka owsiana
50 g mielone migdały
30 g mąka kukurydziana
1 łyżeczka drożdże
50 g kropelki czekoladowe
1 łyżka Kakao
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do blendera dodaj mąkę, mąkę kukurydzianą, mielone migdały, drożdże, okruchy czekolady i kakao.
Etap 2 /4
Dodaj banany, mleko i olej, a następnie zamknij pokrywkę.
Etap 3 /4
Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.
Etap 4 /4
Wlej ciasto do formy do chleba i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.