Wegańskie ciasto bananowe
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie ciasto bananowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 banany

  • 50 ml mleko ryżowe

  • 30 ml olej słonecznikowy

  • 50 g mąka ryżowa

  • 50 g mąka owsiana

  • 50 g mielone migdały

  • 30 g mąka kukurydziana

  • 1 łyżeczka drożdże

  • 50 g kropelki czekoladowe

  • 1 łyżka Kakao

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do blendera dodaj mąkę, mąkę kukurydzianą, mielone migdały, drożdże, okruchy czekolady i kakao.

  • 50g mąka ryżowa
  • 50g mąka owsiana
  • 50g mielone migdały
  • 30g mąka kukurydziana
  • 1łyżeczka drożdże
  • 50g kropelki czekoladowe
  • 1łyżka Kakao

Etap 2 /4

Dodaj banany, mleko i olej, a następnie zamknij pokrywkę.

  • 2 banany
  • 50ml mleko ryżowe
  • 30ml olej słonecznikowy

Etap 3 /4

Ustaw wskazany program na 1 min 15 s i uruchom go.

Etap 4 /4

Wlej ciasto do formy do chleba i piecz przez 40 minut w temperaturze 180°C.