Wegańskie muffinki z gruszką - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańskie muffinki z gruszką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 48 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    28 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

3 porcje

  • 375 g Mąka

  • 3 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 1 łyżeczka Soda oczyszczona

  • 180 g Cukier biały

  • 300 g Konfitura z gruszki

  • 120 ml Olej

  • 30 ml Sok z cytryny

  • 3 szt. Gruszki

  • 3 szczypta Sól

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W dużej misce wymieszaj trzepaczką konfiturę, olej, cukier, sok z cytryny i szczyptę soli.

  • 180g Cukier biały
  • 300g Konfitura z gruszki
  • 120ml Olej
  • 30ml Sok z cytryny
  • 3szczypta Sól

Etap 2 /7

Obierz gruszki, usuń pestki i pokrój je w kostkę.

  • 3szt. Gruszki

Etap 3 /7

Dodaj suche składniki, przesiewając je do dużej miski. Ubijaj.

  • 375g Mąka
  • 3łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1łyżeczka Soda oczyszczona
  • 180g Cukier biały

Etap 4 /7

Dodaj pokrojone w kostkę gruszki. Wymieszaj drewnianą łyżką.

  • 3szt. Gruszki

Etap 5 /7

Rozdziel masę równo pomiędzy 6 foremek i wstaw do Cake Factory.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 6 /7

Piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

Etap 7 /7

Pozostaw do ostygnięcia na kilka minut przed wyjęciem z formy.