Wegańskie spaghetti po bolońsku
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Makaronu spaghetti
2 Pomidorów
0.25 c Płatków drożdżowych nieaktywnych
0.5 Cebuli
2 Ząbki czosnku
1 Marchew
1 Tofu
2 łyżka Oliwy
0.5 łyżeczka Soli
2 szczypta Pieprzu
1 łyżeczka Oregano
0.5 Świeżej bazylii
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek w plasterki, a marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Etap 3 /9
W misie urządzenia podsmaż na oliwie cebulę, czosnek oraz marchew przez ok. 2 min w trybie średnie smażenie.
Etap 4 /9
Następnie dodaj pokruszone w rękach na mniejsze kawałki tofu i smaż jeszcze 2 min, co jakiś czas mieszając.
Etap 5 /9
Dodaj pomidory z puszki oraz płatki drożdżowe nieaktywne i gotuj całość ok. 10 min w trybie podgrzewanie.
Etap 6 /9
W międzyczasie ugotuj makaron według informacji na opakowaniu.
Etap 7 /9
Na koniec - po zakończeniu gotowania - dopraw makaron do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
Etap 8 /9
Podawaj makaron z sosem udekorowany świeżą bazylią.
Etap 9 /9
Smacznego!