Wege łazanki z młodą kapustą i wędzonym tofu
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Makaronu farfalle
500 g Młodej kapusty
1 Opakowanie tofu wędzonego
1 Marchew
0.5 Cebuli
2 łyżka Oliwy
500 ml Wody
10 g Koperku
1 łyżka Octu
0.5 łyżka Erytrytolu/cukru
0.5 łyżeczka Soli
2 szczypta Pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Kapustę poszatkuj, cebulę drobno posiekaj, tofu pokrój w kostkę, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Etap 3 /8
Ugotuj makaron wg informacji na opakowaniu.
Etap 4 /8
W misie urządzenia podsmaż na oliwie cebulę oraz marchew przez ok. 2 min w trybie średnie smażenie, a następnie dodaj pokrojone w kostkę tofu i smaż jeszcze 2 min, co jakiś czas mieszając.
Etap 5 /8
Dodaj kapustę, wodę i posól danie, po czym włącz program mocne duszenie na 15 min. Co jakiś czas zamieszaj danie.
Etap 6 /8
Gdy kapusta będzie miękka, włącz lekkie duszenie na 5 min. W tym czasie dopraw danie do smaku solą, pieprzem, octem oraz cukrem/erytrytolem.
Etap 7 /8
Dodaj ugotowany makaron do misy urządzenia i wymieszaj wszystko razem.
Etap 8 /8
Serwuj posypane posiekanym koperkiem.