Wegetariańskie tacos z awokado
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 Awokado
60 g Mąka
2 Jajka
100 g Bułka tarta panko
Sól, pieprz
90 g Jogurt naturalny
50 g Majonez
1 łyżeczka Sok z limonki
1 łyżeczka Przyprawa chili
6 Tortille
1 Sos salsa
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przekrój awokado wzdłuż na pół i wyjmij pestkę. Pokrój każdą połówkę na cztery równe części i ostrożnie zdejmij skórkę.
Etap 2 /6
Weź 3 miski. Do pierwszej wsyp mąkę, do drugiej wlej ubite jajka, a do trzeciej wrzuć bułkę tartą panko doprawioną solą i pieprzem. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Etap 3 /6
Zanurzaj awokado w misce z mąką, następnie w misce z jajkami, a na koniec w misce z bułką tartą.
Etap 4 /6
Włóż płytę grillową do urządzenia, ustaw program PIECZENIE BEZTŁUSZCZOWE i wybierz temperaturę 190°C. Do miski do gotowania włóż pierwszą porcję składającą się z 8 panierowanych kawałków awokado i piecz przez 10 minut. Następnie weź pozostałe kawałki i powtórz kroki.
Etap 5 /6
Podczas pieczenia awokado przygotuj sos. W misce wymieszaj jogurt, majonez, sok z cytryny i chili.
Etap 6 /6
Po upieczeniu awokado przygotuj tacos. Rozsmaruj sos salsa na tortilli, połóż 2 kawałki awokado i nałóż trochę sosu jogurtowego.