Wieprzowina z curry po wietnamsku
Tefal
Przepis według Tefal

Wieprzowina z curry po wietnamsku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Polędwica wieprzowa

  • 300 g Dynia

  • 130 ml Krem kokosowy

  • 0.33 łyżeczka Mielone chili

  • 1 łyżka Świeży imbir

  • 1 łyżka Sos Nuoc mam

  • 0.5 łyżka Mięta

  • 1 łyżka Proszek curry

  • 1 łyżka Olej arachidowy

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

Etap 2 /8

Pokrój imbir na cienkie paski.

Etap 3 /8

Umyj i drobno posiekaj miętę.

Etap 4 /8

Wlej olej do Cook4me.

Etap 5 /8

Dodaj curry i chili. Podsmaż mięso z każdej strony.

Etap 6 /8

Dodaj krem kokosowy, imbir i chili. Wymieszaj.

Etap 7 /8

Gotuj składniki.

Etap 8 /8

Dodaj nuoc mam i miętę.