Wigilijny kompot z suszu - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Wigilijny kompot z suszu

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 3 min.
  • Czas przygotowania
    3 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 120 g Suszonych jabłek i gruszek

  • 150 g Suszonych śliwek

  • 40 g Suszonej aronii

  • 1 łyżeczka Gałki muszkatołowej

  • 2 Laski cynamonu

  • 2 łyżeczka Cukru waniliowego

  • 10 Goździków

  • 10 Ziarenek owoców jałowca

  • 1 łyżeczka Cynamonu

  • 2 łyżka Wyciśniętego soku z pomarańczy

  • 1 l Wody

  • 1 l Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przygotowujemy składniki.

  • 120g Suszonych jabłek i gruszek
  • 150g Suszonych śliwek
  • 40g Suszonej aronii
  • 1łyżeczka Gałki muszkatołowej
  • 2 Laski cynamonu
  • 2łyżeczka Cukru waniliowego
  • 10 Goździków
  • 10 Ziarenek owoców jałowca
  • 1łyżeczka Cynamonu
  • 2łyżka Wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1l Wody

Etap 2 /3

Do miski wlewamy 1 l wody i wrzucamy suszone owoce. Moczymy przez 1 h.

  • 120g Suszonych jabłek i gruszek
  • 150g Suszonych śliwek
  • 40g Suszonej aronii
  • 1l Wody

Etap 3 /3

Do misy Cook4me dodajemy zawartość miski z owocami oraz wszystkie przyprawy. Dolewamy 1 l wody i gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 20 minut.

  • 120g Suszonych jabłek i gruszek
  • 150g Suszonych śliwek
  • 40g Suszonej aronii
  • 1łyżeczka Gałki muszkatołowej
  • 2 Laski cynamonu
  • 2łyżeczka Cukru waniliowego
  • 10 Goździków
  • 10 Ziarenek owoców jałowca
  • 1łyżeczka Cynamonu
  • 2łyżka Wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 1l Wody
  • 1l Wody