Wilgotne ciasto czekoladowe z cukinią
- Całkowity czas 45 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
260 g Mąka
100 g Kakao
180 g Miękkie masło
280 g Cukier trzcinowy
4 Jajka
440 g Umyta i starta cukinia
2 łyżeczka Sól (z niesolonym masłem)
200 g Kropelki czekoladowe
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Formę natłuść masłem i obsyp mąką.
260g Mąka 180g Miękkie masło
Nieprzywierająca forma
Etap 2 /9
Utrzyj masło na krem drewnianą łyżką. Dodaj połowę cukru. Dokładnie utrzyj cukier.
180g Miękkie masło 280g Cukier trzcinowy
Etap 3 /9
Wmieszaj żółtka, a następnie tartą cukinię. Wymieszaj.
4 Jajka 440g Umyta i starta cukinia
Etap 4 /9
Pozostałe białka ubij z solą na sztywną pianę. Dodaj resztę cukru i ubijaj przez następne 2-4 minuty, aż białka staną się sztywne i lśniące. Zmieszaj z masą z cukinią.
280g Cukier trzcinowy 4 Jajka 440g Umyta i starta cukinia 2łyżeczka Sól (z niesolonym masłem)
Etap 5 /9
Przesiej razem mąkę, kakao i zmieszaj je.
260g Mąka 100g Kakao
Etap 6 /9
Dodaj wiórki czekoladowe. Wymieszaj jeszcze trochę i wlej do formy.
200g Kropelki czekoladowe
Nieprzywierająca forma
Etap 7 /9
Włóż formę do Cake Factory.
Nieprzywierająca forma
Etap 8 /9
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 9 /9
Wyjmij formę z Cake Factory. Ostrożnie wyjmij z formy. Podawaj ciasto póki jest ciepłe i wilgotne.
Nieprzywierająca forma