Wilgotne ciasto czekoladowe z cukinią - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wilgotne ciasto czekoladowe z cukinią

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 260 g Mąka

  • 100 g Kakao

  • 180 g Miękkie masło

  • 280 g Cukier trzcinowy

  • 4 Jajka

  • 440 g Umyta i starta cukinia

  • 2 łyżeczka Sól (z niesolonym masłem)

  • 200 g Kropelki czekoladowe

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Formę natłuść masłem i obsyp mąką.

  • 260g Mąka
  • 180g Miękkie masło
  • Nieprzywierająca forma

Etap 2 /9

Utrzyj masło na krem drewnianą łyżką. Dodaj połowę cukru. Dokładnie utrzyj cukier.

  • 180g Miękkie masło
  • 280g Cukier trzcinowy

Etap 3 /9

Wmieszaj żółtka, a następnie tartą cukinię. Wymieszaj.

  • 4 Jajka
  • 440g Umyta i starta cukinia

Etap 4 /9

Pozostałe białka ubij z solą na sztywną pianę. Dodaj resztę cukru i ubijaj przez następne 2-4 minuty, aż białka staną się sztywne i lśniące. Zmieszaj z masą z cukinią.

  • 280g Cukier trzcinowy
  • 4 Jajka
  • 440g Umyta i starta cukinia
  • 2łyżeczka Sól (z niesolonym masłem)

Etap 5 /9

Przesiej razem mąkę, kakao i zmieszaj je.

  • 260g Mąka
  • 100g Kakao

Etap 6 /9

Dodaj wiórki czekoladowe. Wymieszaj jeszcze trochę i wlej do formy.

  • 200g Kropelki czekoladowe
  • Nieprzywierająca forma

Etap 7 /9

Włóż formę do Cake Factory.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 8 /9

Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje

Etap 9 /9

Wyjmij formę z Cake Factory. Ostrożnie wyjmij z formy. Podawaj ciasto póki jest ciepłe i wilgotne.

  • Nieprzywierająca forma