Wołowina po katalońsku
- Całkowity czas 21 min.
- 20 min.Czas przygotowania 
- 1 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
4 osób
- 450 g Mielona wołowina 
- 150 g Mielona wieprzowina (lub mięso na kiełbasę) 
- 1 szt. Jajko 
- 1 szczypta Sól i pieprz 
- 2 łyżka Mąka 
- 100 g Zielone oliwki bez pestek 
- 60 g Chorizo (pokrojone w plasterki) 
- 140 ml Woda 
- 20 g Przecier pomidorowy 
- 2 łyżka Oliwa z oliwek 
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wlej do Cook4me oliwę z oliwek.
Etap 3 /7
Zmiel mięso i jaja, dopraw do smaku. Zrób kulki (5/os.). Obtocz w mące.
Etap 4 /7
Zrumień kulki na gorącej oliwie.
Etap 5 /7
Dodaj pozostałe składniki.
Etap 6 /7
Gotuj.
Etap 7 /7
Podawaj z ryżem.

