Zapiekane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem niedźwiedzim - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zapiekane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem niedźwiedzim

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 850 g Ziemniaków

  • 3 łyżka Posiekanego świeżego rozmarynu

  • 4 Ząbki czosnku pokrojonego w płatki

  • 6 łyżeczka Suszonego czosnku niedźwiedziego

  • 6 łyżka Oliwy

  • Sól

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 850g Ziemniaków
  • 3łyżka Posiekanego świeżego rozmarynu
  • 4 Ząbki czosnku pokrojonego w płatki
  • 6łyżeczka Suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 6łyżka Oliwy
  • Sól

Etap 2 /5

Ziemniaki myjemy, jeśli są większe, rozkrawamy na pół. Wkładamy do misy urządzenia. Wlewamy 1,5 l wody, solimy i gotujemy przez 8 min pod ciśnieniem.

Etap 3 /5

Wylewamy wodę i odkładamy ziemniaki. W osobnej misce łączymy oliwę i przyprawy. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie mieszamy w oliwie z przyprawami.

Etap 4 /5

Formę do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ziemniaki.

  • Forma do ciasta

Etap 5 /5

Do Cook4me wkładamy formę do zapiekania i zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy w menu temperaturę 200°C i zapiekamy przez 25 min.

  • Extra Crisp