Zapiekanka jajeczna z pancettą i chlebem czosnkowym
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżeczka Oliwa z oliwek
8 Jajka
4 łyżeczka Śmietanka niskotłuszczowa
4 kawałek Pancetta
1 Cebula dymka
Pieprz
1 Mała bagietka czosnkowa
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wysmaruj wnętrze ramekinów. Pokrój boczek na paski. W każdym ramekinie rozbij jajko (uważaj, żeby nie wrzucić żółtka) i dopraw pieprzem. Wlej do ramekinów płynną śmietanę i wrzuć kawałki pancetty.
Etap 2 /5
Aktywuj 1 miskę. Połóż kokilki na talerzu.
Etap 3 /5
Aktywuj 2 miskę. Połóż chleb czosnkowy na talerzu.
Etap 4 /5
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.
Etap 5 /5
Posyp jajka posiekaną cebulką dymką. Podawaj na ciepło z chlebem czosnkowym.