Zawijaski z indyka z makaronem jednogarnkowe
Przepis według Magdalena D.T.

Zawijaski z indyka z makaronem jednogarnkowe

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 42 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    27 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 600 g mięsa z piersi indyka

  • 500 g makaronu muszelki

  • 6 plastrów miękkiej wędliny z indyka

  • 6 plastrów sera żółtego Gouda

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • 2 łyżeczki soli

  • 0.5 łyżeczki suszonego mielonego czosnku

  • 0.5 łyżeczki suszonych liści pietruszki

  • szczypta pieprzu

  • 4 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia zawijasków)

  • 150 ml śmietanki płynnej 18%

  • 1100 ml wody

  • 1 cebula

  • 3 łyżeczki łodyżek wyrastających z cebuli (opcjonalnie)

  • 0.5 łyżeczki soli do zmieszania z mąką

  • 7 łyżek tartego sera typu parmezan

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Pokrój mięso na filety i rozbij je delikatnie. Przekrój na pół plasterki sera i wędliny. Posiekaj drobno cebulę (i opcjonalnie łodyżki wyrastające z cebuli). Połóż na każdym filecie kawałek sera i kawałek wędliny. Następnie zwiń filety w ścisłe ruloniki. Przygotuj na dużym głębokim talerzu mąkę zmieszaną z solą. Obtocz zawijaski w mące z solą.

  • 600g mięsa z piersi indyka
  • 6 plastrów miękkiej wędliny z indyka
  • 6 plastrów sera żółtego Gouda
  • 4 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia zawijasków)
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki łodyżek wyrastających z cebuli (opcjonalnie)
  • 0.5 łyżeczki soli do zmieszania z mąką

Etap 2 /3

Podsmaż zawijaski na oliwie partiami w misie urządzenia (aż się zarumienią). Wyłóż je na osobny talerz. Następnie podsmaż posiekaną cebulę (opcjonalnie z łodyżkami cebuli). Dodaj do misy wodę, śmietankę wymieszaną z tartym serem typu parmezan i przyprawy. Całość wymieszaj i poczekaj, aż płyn się zagotuje.

  • 600g mięsa z piersi indyka
  • 6 plastrów miękkiej wędliny z indyka
  • 6 plastrów sera żółtego Gouda
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki suszonego mielonego czosnku
  • 0.5 łyżeczki suszonych liści pietruszki
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia zawijasków)
  • 150ml śmietanki płynnej 18%
  • 1100ml wody
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki łodyżek wyrastających z cebuli (opcjonalnie)
  • 0.5 łyżeczki soli do zmieszania z mąką
  • 7 łyżek tartego sera typu parmezan

Etap 3 /3

Włóż do misy makaron i wymieszaj. Następnie delikatnie połóż na wierzchu zawijaski bez mieszania. Gotuj pod ciśnieniem.

  • 600g mięsa z piersi indyka
  • 500g makaronu muszelki
  • 6 plastrów miękkiej wędliny z indyka
  • 6 plastrów sera żółtego Gouda
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki suszonego mielonego czosnku
  • 0.5 łyżeczki suszonych liści pietruszki
  • szczypta pieprzu
  • 4 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia zawijasków)
  • 150ml śmietanki płynnej 18%
  • 1100ml wody
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki łodyżek wyrastających z cebuli (opcjonalnie)
  • 0.5 łyżeczki soli do zmieszania z mąką
  • 7 łyżek tartego sera typu parmezan