Ziemniaki z wołowiną i serem cheddar
Tefal
Przepis według Tefal

Ziemniaki z wołowiną i serem cheddar

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Stek wołowy

  • 400 g Ziemniaki

  • 100 ml Śmietana

  • 60 g Cheddar

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • 50 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 2 Stek wołowy
  • 400g Ziemniaki
  • 100ml Śmietana
  • 60g Cheddar
  • Sól i pieprz
  • 1łyżka Olej roślinny
  • 50ml Woda

Etap 2 /6

Przygotuj urządzenie i wlej olej. Stek dopraw solą i pieprzem.

  • 2 Stek wołowy
  • Sól i pieprz
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 3 /6

Przyrumień steki, a następnie je ugotuj i odstaw na bok.

  • 2 Stek wołowy

Etap 4 /6

Do misy dodaj ziemniaki, wodę, śmietanę, sól, pieprz. Dobrze wymieszaj, aby połączyć składniki.

  • 400g Ziemniaki
  • 100ml Śmietana
  • Sól i pieprz

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj ser, a następnie połóż steki na wierzchu. Podgrzewaj przez 5 min. Podawaj i ciesz się znakomitym obiadem!

  • 60g Cheddar