Zupa kalafiorowa z pomidorami
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Różyczek kalafiora
170 g Cebuli
500 g Pomidorów
120 g Masła
Koperku
Pietruszki
6 Posiekanych liści bazylii
1.5 Bulionu lub wody
1 łyżeczka Soku z cytryny
1 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
1 łyżeczka Majeranku
1 łyżeczka Estragonu
200 g Śmietany 18%
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Warzywa dokładnie myjemy. Różyczki kalafiora rozdzielamy na mniejsze części, cebulę siekamy w piórka, a pomidory kroimy w większą kostkę.
Etap 2 /4
Do Cook4me wkładamy masło, a następnie wrzucamy pokrojone warzywa, mieszając podsmażamy przez 8 min.
Etap 3 /4
Wlewamy bulion oraz posiekany koperek, pietruszkę i bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Wlewamy sok z cytryny i gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.
Etap 4 /4
Dodajemy śmietanę i mieszamy za pomocą rózgi kuchennej, aby śmietana dobrze się rozpuściła.