Zupa kalafiorowa
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
1 Cebula
2 Marchewki
3 Ziemnaiki
1 Seler naciowy
2 Listki laurowe
2 Ziela angielskie
2 łyżka Masla
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
0.5 łyżeczka Czosnku
0.5 łyżeczka Tymianku
0.5 łyżeczka Oregano
2 l Bulion warzywny
800 g Kalafior
2 łyżka Śmietany 18%
Czas przygotowania
Etap 1 /2
Cebulę, marchewkę, seler naciowy kroimy w kostkę i podsmażamy 3 minuty na maśle
Etap 2 /2
Dodajemy kalafiora (świeży lub mrożony) i ziemniaki pokrojone w kostkę oraz przyprawy. Całość zalewamy bulionem, tak aby przykryć warzywa. Gotujemy pod ciśnieniem 5 min.