Zupa ogórkowa na rosole wg Karo - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Karo

Zupa ogórkowa na rosole wg Karo

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 kg porcja rosołowa

  • 500 g ogórków kiszonych

  • 200 g marchewki

  • 400 g ziemniaków

  • 200 ml śmietany kremówki

  • 2 szczypta Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w półplasterki. Zetrzyj ogórki na tarce z dużymi oczkami. Nie wylewaj wody po ogórkach. Przyda się na koniec do zakwaszenia zupy według Twojego uznania.

  • 500kg porcja rosołowa

Etap 2 /7

Porcję rosołową włóż do garnka i zalej ok 1,5-2 l zimnej wody.

  • 500kg porcja rosołowa

Etap 3 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500kg porcja rosołowa

Etap 4 /7

Wyjmij porcję rosołową z garnka. Dodaj do ugotowanego rosołu ziemniaki, marchewkę, ogórki i wodę z ogórków.

  • 500g ogórków kiszonych
  • 200g marchewki
  • 400g ziemniaków

Etap 5 /7

Gotuj pod ciśnieniem.

  • 500g ogórków kiszonych
  • 200g marchewki
  • 400g ziemniaków

Etap 6 /7

Dodaj do smaku sól i pieprz oraz śmietanę kremówkę.

  • 200ml śmietany kremówki
  • 2szczypta Sól, pieprz

Etap 7 /7

Utrzymywanie ciepła.