Zupa ogórkowa na rosole wg Karo
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 kg porcja rosołowa
500 g ogórków kiszonych
200 g marchewki
400 g ziemniaków
200 ml śmietany kremówki
2 szczypta Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę w półplasterki. Zetrzyj ogórki na tarce z dużymi oczkami. Nie wylewaj wody po ogórkach. Przyda się na koniec do zakwaszenia zupy według Twojego uznania.
Etap 2 /7
Porcję rosołową włóż do garnka i zalej ok 1,5-2 l zimnej wody.
Etap 3 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /7
Wyjmij porcję rosołową z garnka. Dodaj do ugotowanego rosołu ziemniaki, marchewkę, ogórki i wodę z ogórków.
Etap 5 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Dodaj do smaku sól i pieprz oraz śmietanę kremówkę.
Etap 7 /7
Utrzymywanie ciepła.