Zupa rybna
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 porcja
150 g świeżych filetów ryby z sandacza
150 g świeżych filetów ryby z halibuta
150 g świeżych filetów ryby z dorsza
1500 ml wrzącego bulionu warzywnego
60 g cebuli pokrojonej w kostkę
1 marchewka startej na tarce o grubych oczkach
1 mała pietruszka startej na tarce o grubych oczkach
0.25 szt. korzenia selera startego na tarce o grubych oczkach
15 cm kawałek pora pokrojonego w piórka
1/3 puszki pomidorów pokrojonych w kostkę
sól
mielony pieprz
2 listki laurowe
4 ziela angielskie
1 łyżeczka suszonego oregano
0.5 łyżeczki słodkiej papryki
1/3 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżka oliwy
2 łyżka masła
2 łyżka mąki pszennej
kilka łyżek mleka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Zaczynamy od ryb które należy opłukać, odciąć skórę i wyjąć ości potem pokroić w kostkę, doprawić solą i włożyć do mleka na 10 min.
Etap 2 /7
Następnie wyjąć rybę z mleka obtoczyć w mące i krótko obsmażyć na patelni z łyżką rozgrzanego masła i łyżką oliwy.
Etap 3 /7
Na urządzeniu ustawić program wysokie smażenie i gdy się rozgrzeje dodać olej i masło, następnie cebulę i pora i smażyć ok 3 min.
Etap 4 /7
Do misy włożyć marchewkę, pietruszkę, selera i przyprawy, doprawić solą i pieprzem i smażyć jeszcze ok. 5 min, mieszając zawartość misy.
Etap 5 /7
Dodaj do misy wrzący bulion, przecier pomidorowy i pomidory z puszki, zmieszaj szpatułką. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Podsmażoną rybę włożyć do misy z zupą. Uruchom program duszenie wysokie.
Etap 7 /7
Dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z pieczywem.