Zupa udon z grzybami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa udon z grzybami

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Olej sezamowy

  • 3 Szparag

  • 3 Grzyb shiitake

  • 0.5 Boczniak

  • 0.5 Kapusta pak choi

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 600 ml Bulion miso

  • 1 łyżeczka Czosnek

  • 1.5 łyżeczka Imbir

  • 100 g Makaron udon

  • 1.5 łyżka Kolendra

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 1łyżka Olej sezamowy
  • 3 Szparag
  • 3 Grzyb shiitake
  • 0.5 Boczniak
  • 0.5 Kapusta pak choi
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 600ml Bulion miso
  • 1łyżeczka Czosnek
  • 1.5łyżeczka Imbir
  • 100g Makaron udon
  • 1.5łyżka Kolendra

Etap 2 /6

Wlej połowę przygotowanej ilości oleju do Cook4me.

  • 1łyżka Olej sezamowy

Etap 3 /6

Smaż szparagi, grzyby i kapustę przez 2 min.

  • 3 Szparag
  • 3 Grzyb shiitake
  • 0.5 Boczniak
  • 0.5 Kapusta pak choi

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem kolendry i makaronu.

  • 3łyżka Sos sojowy
  • 600ml Bulion miso
  • 1łyżeczka Czosnek
  • 1.5łyżeczka Imbir

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Dodaj makaron i pozostaw całość w Cook4me jeszcze na 2 min. Podawaj posypane kolendrą. Smacznego!

  • 100g Makaron udon
  • 1.5łyżka Kolendra