Zupa z białych warzyw
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Ziemniaków
160 g Korzenia pietruszki
100 g Cebuli
100 g Pora
200 g Korzenia selera
300 g Kalafiora
100 g Żółtej fasolki szparagowej
Koperku
4 łyżka Śmietany 18%
1.5 l Bulionu lub wody
100 g Masła
3 łyżka Oliwy
2 łyżeczka Sosu sojowego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Garam masala
4 Liście laurowe
5 Ziarenek ziela angielskiego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Cebulę kroimy w pióra, selera i ziemniaki w kostkę, kalafiora rozdzielamy na małe różyczki, a pietruszkę kroimy w talarki. Fasolce odcinamy końcówki i kroimy ją na pół.
Etap 2 /3
Do urządzenia wkładamy masło, wlewamy oliwę i doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym i czosnkiem niedźwiedzim oraz garam masala. Wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy przez 10 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /3
Wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz posiekany pęczek pietruszki. Dokładamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.