Zupa z białych warzyw - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Zupa z białych warzyw

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Ziemniaków

  • 160 g Korzenia pietruszki

  • 100 g Cebuli

  • 100 g Pora

  • 200 g Korzenia selera

  • 300 g Kalafiora

  • 100 g Żółtej fasolki szparagowej

  • Koperku

  • 4 łyżka Śmietany 18%

  • 1.5 l Bulionu lub wody

  • 100 g Masła

  • 3 łyżka Oliwy

  • 2 łyżeczka Sosu sojowego

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 2 łyżeczka Garam masala

  • 4 Liście laurowe

  • 5 Ziarenek ziela angielskiego

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Cebulę kroimy w pióra, selera i ziemniaki w kostkę, kalafiora rozdzielamy na małe różyczki, a pietruszkę i pora kroimy w talarki. Fasolce odcinamy końcówki i kroimy ją na pół.

  • 500g Ziemniaków
  • 160g Korzenia pietruszki
  • 100g Cebuli
  • 100g Pora
  • 200g Korzenia selera
  • 300g Kalafiora
  • 100g Żółtej fasolki szparagowej

Etap 2 /3

Do urządzenia wkładamy masło, wlewamy oliwę i doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym i czosnkiem niedźwiedzim oraz garam masala. Wrzucamy pokrojone warzywa i podsmażamy przez 10 min mieszając od czasu do czasu.

  • 100g Masła
  • 3łyżka Oliwy
  • 2łyżeczka Sosu sojowego
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 2łyżeczka Garam masala
  • Sól, pieprz

Etap 3 /3

Wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz posiekany pęczek koperku. Dokładamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Gotujemy pod ciśnieniem przez 15 min.

  • pęczek Koperku
  • 4łyżka Śmietany 18%
  • 1.5l Bulionu lub wody
  • 4 Liście laurowe
  • 5 Ziarenek ziela angielskiego