Zupa z bobem i młodymi ziemniaczkami
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Bobu
900 g Młodych ziemniaczków
Koperku
2 l Bulionu lub wody
6 Łyżek śmietany
3 Liście laurowe
5 Ziarenek ziela angielskiego
60 g Masła
200 g Fety
2 łyżeczka Oregano
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Do urządzenia wlewamy 1 l posolonej wody i wrzucamy bób. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 7 min.
Etap 3 /6
Odcedzamy bób, studzimy i obieramy. Wodę wylewamy z urządzenia.
Etap 4 /6
Ziemniaki kroimy na kawałki. Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy ziemniaki, oregano, czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Całość podsmażamy przez 6 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /6
Do urządzenia wlewamy bulion, dodajemy śmietanę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 12 min.
Etap 6 /6
Do każdej porcji zupy dodajemy bób, pokruszoną fetę oraz koperek.