Zupa z soczewicy i wędzonego boczku
- Całkowity czas 28 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 łyżeczka Olej roślinny
85 g Cebula
65 g Marchew
100 g Boczek wędzony
650 ml Bulion warzywny
85 g Czerwona soczewica
Pieprz
Mąka kukurydziana
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Pokrój cebulę w kostkę.
Etap 3 /9
Obierz i pokrój marchew.
Etap 4 /9
Wlej olej do misy.
Etap 5 /9
Cebulę, marchewkę i pokrojony w kostkę boczek podsmaż na oleju przez 3 minuty.
Etap 6 /9
Dodaj pozostałe składniki. Mąkę kukurydzianą możesz wykorzystać do zagęszczenia.
Etap 7 /9
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /9
Wymieszaj.
Etap 9 /9
Dopraw do smaku i serwuj!