Zupa z soczewicy i wędzonego boczku
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa z soczewicy i wędzonego boczku

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 łyżeczka Olej roślinny

  • 85 g Cebula

  • 65 g Marchew

  • 100 g Boczek wędzony

  • 650 ml Bulion warzywny

  • 85 g Czerwona soczewica

  • Pieprz

  • Mąka kukurydziana

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 2łyżeczka Olej roślinny
  • 85g Cebula
  • 65g Marchew
  • 100g Boczek wędzony
  • 650ml Bulion warzywny
  • 85g Czerwona soczewica
  • Pieprz
  • Mąka kukurydziana

Etap 2 /9

Pokrój cebulę w kostkę.

  • 85g Cebula

Etap 3 /9

Obierz i pokrój marchew.

  • 65g Marchew

Etap 4 /9

Wlej olej do misy.

  • 2łyżeczka Olej roślinny

Etap 5 /9

Cebulę, marchewkę i pokrojony w kostkę boczek podsmaż na oleju przez 3 minuty.

  • 2łyżeczka Olej roślinny
  • 85g Cebula
  • 65g Marchew
  • 100g Boczek wędzony

Etap 6 /9

Dodaj pozostałe składniki. Mąkę kukurydzianą możesz wykorzystać do zagęszczenia.

  • 85g Czerwona soczewica
  • Pieprz
  • Mąka kukurydziana

Etap 7 /9

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /9

Wymieszaj.

Etap 9 /9

Dopraw do smaku i serwuj!

  • Pieprz