Zupa ze szparagami i mascarpone
Tefal
Przepis według Tefal

Zupa ze szparagami i mascarpone

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 Zielone szparagi

  • 2 Szalotka

  • 2 Ziemniak

  • 500 ml Bulion warzywny

  • 100 g Mascarpone

  • 2 łyżka Czarna oliwka

  • 2 Bresaola

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 20 Zielone szparagi
  • 2 Szalotka
  • 2 Ziemniak
  • 500ml Bulion warzywny
  • 100g Mascarpone
  • 2łyżka Czarna oliwka
  • 2 Bresaola
  • Sól

Etap 2 /6

Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Posiekaj szalotki.

  • 2 Szalotka
  • 2 Ziemniak

Etap 3 /6

Odetnij 4-5 cm od spodu szparagów. Pokrój szparagi na kawałki.

  • 20 Zielone szparagi

Etap 4 /6

Do misy wrzuć kawałki szparagów, szalotki, ziemniaki, bulion i ser mascarpone.

  • 20 Zielone szparagi
  • 2 Szalotka
  • 2 Ziemniak
  • 500ml Bulion warzywny
  • 100g Mascarpone

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Zblenduj i dopraw do smaku. Udekoruj oliwkami i szynką. Smacznego!

  • 2łyżka Czarna oliwka
  • 2 Bresaola