Empanady z wołowiną
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżka Oliwa z oliwek
150 g Mielona wołowina
1 łyżka Koncentrat pomidorowy
1 łyżka Przyprawy meksykańskie
2 Arkusze ciasta francuskiego, pokrojone na 8 kręgów o średnicy 10 cm
1 Żółtko jajka rozcieńczone w odrobinie wody
2 Świeże zielone cebulki, posiekane
Sól, pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wlej olej do miski.
Etap 3 /5
Smaż cebulę. Dodaj mięso, koncentrat pomidorowy, przyprawy, sól i pieprz. Smaż przez 5 minut. Odstaw.
Etap 4 /5
Wykrój z ciasta kręgi o średnicy 10 cm. Napełnij 8 kręgów ciasta. Złóż brzegi. Posmaruj żółtkiem. Umieść je na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.
Etap 5 /5
Wyłącz Cook4me. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw tryb ręczny na 200°C na 12 minut.