Biała kapusta z chorizo i krewetkami
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Kiełbasy chorizo (miękkiej)
650 g Białej kapusty
160 g Ogonów krewetek black tiger
3 Ząbki czosnku
70 g Białej cebuli
3 łyżka Oleju rzepakowego
1 łyżeczka Słodkiej wędzonej papryki w proszku
200 g Mrożonego groszku zielonego
Mielonej kolendry
1 łyżeczka Soli
2 szczypta Mielonego czarnego pieprzu
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Pokrój kapustę w kostkę o wymiarach 2 x 2 cm.
Etap 2 /8
Obierz ze skórki kiełbasę chorizo i rozgnieć widelcem lub pokrój na małe kawałki.
Etap 3 /8
Pokrój krewetki na mniejsze kawałki przecinając każdą na pół lub na trzy.
Etap 4 /8
Posiekaj czosnek. Pokrój w kostkę cebulę. Wyjmij groszek z zamrażarki.
Etap 5 /8
Włącz mocne podsmażanie. Do nagrzanej misy wlej olej rzepakowy, włóż chorizo, cebulę oraz czosnek. Podsmażaj przez 3 minuty stale mieszając.
Etap 6 /8
Dodaj pokrojoną kapustę, wędzoną paprykę, mieloną kolendrę, sól oraz pieprz. Podsmażaj przez kolejne 8 minut, często mieszając.
Etap 7 /8
Dodaj pokrojone krewetki i zielony groszek. Podsmażaj przez kolejne 2 minuty lub do ścięcia się mięsa krewetek.
Etap 8 /8
Gotowe!