Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Mięsnych kości wołowych

  • 200 g Rostbefu wołowego

  • 50 g Suszonych grzybów mun

  • 200 g Makaronu pho (1 opakowanie)

  • 4 Ząbki czosnku

  • 50 g Imbiru

  • 1 Duża biała cebula

  • 4 łyżka Sosu rybnego

  • 1 łyżka Sosu sojowego

  • 1 łyżka Octu ryżowego

  • 1 łyżeczka Brązowego cukru

  • 2 Gwiazdki anyżu

  • 1 laska Cynamonu

  • 3 Kapsułki kardamonu

  • 1 pęczek Dymki

  • 1 pęczek Kolendry

  • 1 łyżka Posiekanej świeżej mięty

  • 1 Cytryna

Czas przygotowania

Etap 1 /14

Dokładnie opłucz kości wołowe. Rostbef pokrój w cienkie plasterki.

  • 800g Mięsnych kości wołowych
  • 200g Rostbefu wołowego

Etap 2 /14

Cebulę i imbir obierz, a następnie opal nad ogniem lub na suchej patelni (jak do rosołu).

  • 50g Imbiru
  • 1 Duża biała cebula

Etap 3 /14

Czosnek obierz i zmiażdż. Dymkę, kolendrę i miętę grubo posiekaj. Cytrynę pokrój na ćwiartki.

  • 4 Ząbki czosnku
  • 1pęczek Dymki
  • 1pęczek Kolendry
  • 1łyżka Posiekanej świeżej mięty
  • 1 Cytryna

Etap 4 /14

Makaron pho namocz w zimnej wodzie.

  • 200g Makaronu pho (1 opakowanie)

Etap 5 /14

Do misy Cook4me włóż kości, grzyby mun, opaloną cebulę, imbir i czosnek.

  • 800g Mięsnych kości wołowych
  • 50g Suszonych grzybów mun
  • 4 Ząbki czosnku
  • 50g Imbiru
  • 1 Duża biała cebula

Etap 6 /14

Dodaj sos rybny, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, anyż, cynamon i kardamon.

  • 4łyżka Sosu rybnego
  • 1łyżka Sosu sojowego
  • 1łyżka Octu ryżowego
  • 1łyżeczka Brązowego cukru
  • 2 Gwiazdki anyżu
  • 1laska Cynamonu
  • 3 Kapsułki kardamonu

Etap 7 /14

Zalej wszystko zimną wodą do poziomu „max”.

Etap 8 /14

Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 20 minut.

Etap 9 /14

Po ugotowaniu przecedź bulion przez sito do osobnego naczynia.

Etap 10 /14

Grzyby mun wyjmij i pokrój w cienkie paski, po czym ponownie dodaj do bulionu.

Etap 11 /14

Do gorącego bulionu dodaj plasterki rostbefu – ugotują się błyskawicznie w wysokiej temperaturze.

Etap 12 /14

Makaron: Wlej 1 litr wody do czystej misy Cook4me, włącz „mocne duszenie”. Gdy woda się zagotuje, lekko posól i dodaj namoczony makaron. Gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Etap 13 /14

Po ugotowaniu odcedź makaron.

Etap 14 /14

Podanie: Do każdej z 4 misek nałóż porcję makaronu. Zalej gorącym bulionem z grzybami i rostbefem. Posyp świeżą dymką, kolendrą i miętą. Podaj z ćwiartką cytryny do wyciśnięcia przed jedzeniem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
21 min.

Risotto z grzybami i szpinakiem

ratings.4.6

4 Recenzje

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Risotto z grzybami i szpinakiem
Tefal
Tefal
40 min.

Risotto z grzybami i parmezanem

ratings.NaN

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Risotto z grzybami i parmezanem
Tefal
Tefal
23 min.

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami

ratings.NaN

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami
Tefal
Tefal
14 min.

Burgery z wołowiną i warzywami

ratings.NaN

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Burgery z wołowiną i warzywami
Tefal
Tefal
20 min.

Bowle z soczewicą i grzybami

ratings.NaN

Bulion pho z grzybami mun i wołowiną - przepisy Cook4Me | Tefal
Bowle z soczewicą i grzybami