Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Miód

  • 2 łyżka Sos sojowy

  • 1 łyżka Ocet ryżowy

  • 1 goździk Czosnek

  • 300 g Plastry wołowiny

  • 1 łyżka Olej neutralny

  • Pieprz

  • 1 łyżka Olej neutralny

  • 100 g Grzyby shiitake

  • 1 Biała część pora

  • 1 łyżka Olej sezamowy

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

W misce wymieszaj miód, sos sojowy, ocet ryżowy i posiekany ząbek czosnku.

  • 1łyżka Miód
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 1łyżka Ocet ryżowy
  • 1goździk Czosnek

Etap 2 /7

Dodaj plastry wołowiny i wymieszaj. Zostaw do marynowania podczas przygotowywania dodatków.

  • 300g Plastry wołowiny

Etap 3 /7

Rozgrzej wok na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal całkowicie się zaczerwieni, zanim zaczniesz obsmażać składniki.

Etap 4 /7

Dodaj olej, a następnie smaż grzyby shiitake i pokrojony por na dużym ogniu przez 3 minuty. Dopraw solą i pieprzem. Możesz dodać kilka łyżek wody, aby zapobiec wysuszeniu i przypaleniu warzyw. Gdy warzywa będą gotowe, dodaj olej sezamowy i odstaw w ciepłe miejsce.

  • 1łyżka Olej neutralny
  • 100g Grzyby shiitake
  • 1 Biała część pora
  • 1łyżka Olej sezamowy
  • Sól, pieprz

Etap 5 /7

Aby przygotować mięso: na wciąż gorącym woku wlej olej, a następnie dodaj odsączone kawałki mięsa. Smaż szybko przez 3 minuty, obracając je, aby zrumieniły się ze wszystkich stron.

  • 300g Plastry wołowiny
  • 1łyżka Olej neutralny

Etap 6 /7

Wlej marynatę i kontynuuj gotowanie przez 2 minuty. Marynata zgęstnieje, tworząc sos. Dopraw pieprzem.

  • Pieprz

Etap 7 /7

Ułóż danie z makaronem i podawaj natychmiast.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
55 min.

Gulasz wołowy w japońskim stylu

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Gulasz wołowy w japońskim stylu
Tefal
Tefal
25 min.

Grillowane bakłażany w stylu japońskim

ratings.NaN

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Grillowane bakłażany w stylu japońskim
Tefal
Tefal
55 min.

Wołowina w stylu koreańskim

ratings.4.8

2 Recenzje

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Wołowina w stylu koreańskim
Tefal
Tefal
21 min.

Risotto z grzybami i szpinakiem

ratings.4.6

4 Recenzje

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Risotto z grzybami i szpinakiem
annakrolewicz
22 min.

Kremowa jajecznica z shiitake

ratings.NaN

Wołowina w stylu japońskim z grzybami shiitake i porami - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Kremowa jajecznica z shiitake