Buraczane taco z szarpaną wieprzowiną
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Dorodne buraki
500 g Łopatki wieprzowej
50 g Pasty miso
50 g Keczupu
1 Cebula czerwona (plus do dekoracji)
100 ml Wody
50 ml Jasnego sosu sojowego
100 g Majonezu
2 łyżka Oleju z pestek dyni
Czosnek suszony
Sól, pieprz
Koperek
Płatki chili
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy czubatą łyżką pasty miso, pokrojoną cebulą, płatkami chili oraz ketchupem i mieszamy.
Etap 2 /7
Wkładamy do misy Cook4me, dolewamy 100 ml wody. Na wierzchu kładziemy obrane buraki. Gotujemy pod ciśnieniem przez 35 minut.
Etap 3 /7
Ugotowane buraki i mięso przekładamy do osobnych misek.
Etap 4 /7
Mięso wygniatamy tłuczkiem z częścią sosu. Dodajemy sos sojowy.
Etap 5 /7
Buraki przekrajamy na pół i kroimy w plastry ok. 2 cm, a następnie plastry nacinamy tak, żeby powstała kieszonka. Nadziewamy farszem.
Etap 6 /7
Na koniec robimy sos z majonezu, oleju z pestek dyni, suszonego czosnku, soli i pieprzu.
Etap 7 /7
Dekorujemy sosem nasze danie, na wierzchu układamy koperek i odrobinę chili w płatkach.