Chłodnik ziemniaczany z wanilią i orzechami nerkowca
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Ziemniaków
1 laska Wanilii
20 g Soli
1 g Pieprzu
100 g Orzechów nerkowca
60 g Masła
1.2 kg Lodu
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przed rozpoczęciem przepisu ugotuj ziemniaki z laską wanilii, solą i pieprzem, zgodnie z przewodnikiem kulinarnym w urządzeniu (ziemniaki w całości, 8 sztuk).
Etap 2 /8
Do ugotowanych ziemniaków wsyp lód. Przemieszaj i przełóż całość do osobnej miski.
Etap 3 /8
Misę Cook4me umyj.
Etap 4 /8
Włącz mocne smażenie. Do nagrzanej misy dodaj masło.
Etap 5 /8
Dodaj orzechy i smaż w maśle do równomiernego zrumienienia, mieszając.
Etap 6 /8
Zmiksuj ziemniaki z lodem na gładką masę.
Etap 7 /8
Usmażone orzechy przełóż do miseczki.
Etap 8 /8
Gotowy chłodnik przelej do miseczki, dodaj łyżkę orzechów nerkowca i odrobinę palonego masła ze smażenia orzechów.