Serniczki w werynkach
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
40 g Masło
4 Ciastka maślane „shortbread”
2 Jajka
80 g Cukier
2 Francuskie serki petits suisses
10 cl Śmietanka 18%
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pomieszaj roztopione masło z pokruszonymi ciastkami maślanymi „shortbread”, aby uzyskać gładką masę.
Etap 2 /6
Rozprowadź tę mieszankę na dnie słoiczków.
Etap 3 /6
W naczyniu ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj serki i śmietanę, a następnie dobrze wymieszaj.
Etap 4 /6
Wlej tę mieszankę na pokruszoną bazę.
Etap 5 /6
Umieść odkryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 6 /6
Pozostaw do ostygnięcia.