Curry z ciecierzycy, szpinaku i ryżu - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Curry z ciecierzycy, szpinaku i ryżu

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 41 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    26 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 135 g Ciecierzyca

  • 1 łyżka Mieszanka indyjska

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżka Sól

  • 70 g Ryż basmati

  • 75 g Szpinak

  • 0.5 Cebula

  • 10 cl Krem kokosowy

  • 20 cl Woda

  • 1 łyżeczka Pasta curry

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 135g Ciecierzyca
  • 1łyżka Mieszanka indyjska
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżka Sól
  • 70g Ryż basmati
  • 75g Szpinak
  • 0.5 Cebula
  • 10cl Krem kokosowy
  • 20cl Woda
  • 1łyżeczka Pasta curry

Etap 2 /7

Wymieszaj ciecierzycę, mieszankę indyjską, oliwę z oliwek i sól w naczyniu. Odstaw na bok.

  • 135g Ciecierzyca
  • 1łyżka Mieszanka indyjska
  • 1łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżka Sól

Etap 3 /7

Dodaj ryż, szpinak, cebulę, krem kokosowy, wodę i pastę curry do miski i wymieszaj za pomocą łopatki.

  • 70g Ryż basmati
  • 75g Szpinak
  • 0.5 Cebula
  • 10cl Krem kokosowy
  • 20cl Woda
  • 1łyżeczka Pasta curry

Etap 4 /7

Zamontuj kosz AirFry.

Etap 5 /7

Umieść ciecierzycę w koszu.

  • 135g Ciecierzyca

Etap 6 /7

Gotowanie na parze i przyrumienianie.

Etap 7 /7

Podawaj na gorąco.