Curry z ciecierzycy, szpinaku i ryżu
- Całkowity czas 41 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
135 g Ciecierzyca
1 łyżka Mieszanka indyjska
1 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżka Sól
70 g Ryż basmati
75 g Szpinak
0.5 Cebula
10 cl Krem kokosowy
20 cl Woda
1 łyżeczka Pasta curry
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Wymieszaj ciecierzycę, mieszankę indyjską, oliwę z oliwek i sól w naczyniu. Odstaw na bok.
Etap 3 /7
Dodaj ryż, szpinak, cebulę, krem kokosowy, wodę i pastę curry do miski i wymieszaj za pomocą łopatki.
Etap 4 /7
Zamontuj kosz AirFry.
Etap 5 /7
Umieść ciecierzycę w koszu.
Etap 6 /7
Gotowanie na parze i przyrumienianie.
Etap 7 /7
Podawaj na gorąco.