Chili con carne z kukurydzą na makaronie sojowym (bez glutenu)
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
200 g Mięsa mielonego wieprzowego
200 g Mięsa mielonego wołowego
2 Czerwone papryki
300 g Kukurydzy konserwowej
400 g Fasoli czerwonej konserwowej
4 Cebule kolorowe
3 Cebulki dymki
4 Ząbki czosnku
1 l Passaty pomidorowej
1 łyżeczka Papryki czerwonej
1 łyżeczka Chilli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Soli
1 łyżka Masła klarowanego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Odsącz z zalewy kukurydzę oraz fasolę.
Etap 2 /5
Mięso mielone połącz z przyprawami.
Etap 3 /5
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryki umyj i pokrój również drobno. W misie Cook4me rozgrzej masło i podsmaż cebulę z papryką.
Etap 4 /5
Dodaj mięso i smaż. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do mięsa.
Etap 5 /5
Dodaj passatę pomidorową. Gotuj. Pod koniec gotowania dodaj kukurydzę oraz fasolę. Danie podaj z sojowym makaron wcześniej ugotowanym.