Crunchwrap z szynką, jajkiem i serem
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Duże tortille
4 kawałek Gotowana szynka
4 Jajka
120 g Tarty ser cheddar
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Lekko posmaruj oliwą jedną stronę tortilli. Połóż szynkę płasko na nieposmarowanej stronie. Dodaj ser na środek szynki, formując pierścień. Wbij jajko w środek pierścienia z sera. Złóż górną i dolną część tortilli nad jajkiem, a następnie złóż boki. W razie potrzeby zabezpiecz drewnianym wykałaczem. Powtórz kroki z pozostałymi tortillami.
Etap 2 /4
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermal-Signal całkowicie zmieni kolor na czerwony przed dodaniem składników.
Etap 3 /4
Ostrożnie umieść tortille na patelni.
Etap 4 /4
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut, następnie delikatnie odwróć i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.