Devolay z boczniakami i camembertem
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 filet Z piersi kurczaka
1 łyżeczka Przyprawy do indyka
0.5 kg Młodych ziemniaków
50 g Świeżych boczniaków
70 g Sera camembert
150 g Tartych buraczków
Koperku
1 łyżka Masła
1 Jajko
25 g Panierki panko
Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj wszystkie składniki. Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Ziemniaki dokładnie umyj (najlepiej przy pomocy druciaka). Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
Etap 3 /6
Filet przekrój na dwie części i rozbij na cienkie płaty. Dopraw przyprawą do indyka.
Etap 4 /6
Następnie na środku każdego kawałka ułóż umyte boczniaki i połowę sera camembert. Zawiń w rulon.
Etap 5 /6
Obtocz w rozkłóconym jajku i panierce panko.
Etap 6 /6
W misie Cook4me rozgrzej masło. Smaż kotlety z każdej strony przez ok. 5 minut.