Devolay z boczniakami i camembertem - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Devolay z boczniakami i camembertem

Review 3 stars (average)

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 filet Z piersi kurczaka

  • 1 łyżeczka Przyprawy do indyka

  • 0.5 kg Młodych ziemniaków

  • 50 g Świeżych boczniaków

  • 70 g Sera camembert

  • 150 g Tartych buraczków

  • Koperku

  • 1 łyżka Masła

  • 1 Jajko

  • 25 g Panierki panko

  • Soli

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj wszystkie składniki. Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dopraw solą i pieprzem.

  • 150g Tartych buraczków
  • Soli

Etap 2 /6

Ziemniaki dokładnie umyj (najlepiej przy pomocy druciaka). Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

  • 0.5kg Młodych ziemniaków
  • Soli

Etap 3 /6

Filet przekrój na dwie części i rozbij na cienkie płaty. Dopraw przyprawą do indyka.

  • 1filet Z piersi kurczaka
  • 1łyżeczka Przyprawy do indyka

Etap 4 /6

Następnie na środku każdego kawałka ułóż umyte boczniaki i połowę sera camembert. Zawiń w rulon.

  • 50g Świeżych boczniaków
  • 70g Sera camembert

Etap 5 /6

Obtocz w rozkłóconym jajku i panierce panko.

  • 1 Jajko
  • 25g Panierki panko

Etap 6 /6

W misie Cook4me rozgrzej masło. Smaż kotlety z każdej strony przez ok. 5 minut.

  • 1łyżka Masła