Domowe batoniki granola - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Domowe batoniki granola

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

4 osób

  • 75 g Płatki owsiane

  • 25 g Komosa ryżowa

  • 20 g Pistacje

  • 20 g Orzechy laskowe

  • 20 g Migdały

  • 75 g Syrop z agawy

  • 30 g Olej kokosowy

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 40 g Rodzynki

  • 40 g Suszone figi

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Wymieszaj płatki owsiane, komosę ryżową, pistacje, orzechy laskowe i migdały w misie urządzenia. Rozpocznij proces gotowania, by je uprażyć.

  • 75g Płatki owsiane
  • 25g Komosa ryżowa
  • 20g Pistacje
  • 20g Orzechy laskowe
  • 20g Migdały

Etap 2 /8

W międzyczasie w małym rondlu zagotuj syrop z agawy, olej kokosowy i cynamon.

  • 75g Syrop z agawy
  • 30g Olej kokosowy
  • 1łyżeczka Cynamon

Etap 3 /8

Wlej do dużej miski, a następnie dodaj uprażone składniki, rodzynki i figi. Dobrze wymieszaj.

  • 75g Płatki owsiane
  • 25g Komosa ryżowa
  • 20g Pistacje
  • 20g Orzechy laskowe
  • 20g Migdały
  • 75g Syrop z agawy
  • 30g Olej kokosowy
  • 1łyżeczka Cynamon
  • 40g Rodzynki
  • 40g Suszone figi

Etap 4 /8

Wytnij okrąg z papieru do pieczenia i połóż na dnie formy do ciasta mieszczącej się w urządzeniu. Wyłóż mieszankę w formie.

  • 75g Płatki owsiane
  • 25g Komosa ryżowa
  • 20g Pistacje
  • 20g Orzechy laskowe
  • 20g Migdały
  • 75g Syrop z agawy
  • 30g Olej kokosowy
  • 1łyżeczka Cynamon
  • 40g Rodzynki
  • 40g Suszone figi

Etap 5 /8

Za pomocą łyżki rozprowadź mieszankę w formie do ciasta, a następnie dociśnij, aby utworzyć zwarte ciasto.

Etap 6 /8

Umieść formę do ciasta w urządzeniu wyposażonym w talerz. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 7 /8

Gdy granola się upiecze, pozostaw ją do ostygnięcia w lodówce na co najmniej 2 godziny przed wyjęciem z formy. Następnie pokrój na batony ostrym nożem.

Etap 8 /8

Przechowuj batony w szczelnym pojemniku.