Duszona wołowina z cebulą i kasztanami
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Wołowina
2 Czerwona cebula
0.5 Seler
150 ml Piwo
100 ml Bulion wołowy
50 g Kasztany
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej olej do misy.
Etap 3 /6
Podsmaż wołowinę na złoty kolor i odłóż na bok. Zdeglasuj piwem danie, a następnie podsmaż cebulę i seler.
Etap 4 /6
Dodaj wołowinę, kasztany, bulion i resztę piwa.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Posyp danie posiekaną natką pietruszki.




