Wieprzowina duszona w piwie z jabłkami, shiso i cebulą dymką - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wieprzowina duszona w piwie z jabłkami, shiso i cebulą dymką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 44 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    29 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Pieczona wieprzowina

  • 2 łyżka Neutralny olej

  • 4 Cebula dymka

  • 1 Por

  • 1 łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy

  • 50 cl Jasne piwo

  • 2 Złote jabłka

  • 8 liść Shiso

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermo-Signal zmieni się całkowicie na czerwony, następnie wlej olej.

  • 2łyżka Neutralny olej

Etap 2 /7

Dopraw mięso solą i pieprzem. Smaż mięso z każdej strony przez 4 minuty.

  • 500g Pieczona wieprzowina
  • Sól i pieprz

Etap 3 /7

Dodaj cebulę dymkę, por, musztardę, a następnie piwo. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.

  • 4 Cebula dymka
  • 1 Por
  • 1łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy
  • 50cl Jasne piwo

Etap 4 /7

W międzyczasie obierz i pokrój jabłka na 8 części. Pokrój liście shiso na kawałki o długości 3 cm.

  • 2 Złote jabłka
  • 8liść Shiso

Etap 5 /7

Po ugotowaniu mięsa dodaj jabłka i połowę liści shiso. Przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut.

  • 2 Złote jabłka
  • 8liść Shiso

Etap 6 /7

Po ugotowaniu pokrój mięso i dodaj resztę liści shiso.

  • 8liść Shiso

Etap 7 /7

Podawaj od razu z sezonowymi warzywami.