Wieprzowina duszona w piwie z jabłkami, shiso i cebulą dymką
- Całkowity czas 44 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 29 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Pieczona wieprzowina
2 łyżka Neutralny olej
4 Cebula dymka
1 Por
1 łyżka Musztarda z ziarnami gorczycy
50 cl Jasne piwo
2 Złote jabłka
8 liść Shiso
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermo-Signal zmieni się całkowicie na czerwony, następnie wlej olej.
Etap 2 /7
Dopraw mięso solą i pieprzem. Smaż mięso z każdej strony przez 4 minuty.
Etap 3 /7
Dodaj cebulę dymkę, por, musztardę, a następnie piwo. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.
Etap 4 /7
W międzyczasie obierz i pokrój jabłka na 8 części. Pokrój liście shiso na kawałki o długości 3 cm.
Etap 5 /7
Po ugotowaniu mięsa dodaj jabłka i połowę liści shiso. Przykryj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Etap 6 /7
Po ugotowaniu pokrój mięso i dodaj resztę liści shiso.
Etap 7 /7
Podawaj od razu z sezonowymi warzywami.