Dyniowe ciasto bez mąki
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 blacha
250 g Puree z dyni
3 Jajka
70 g Słodzika w pudrze
70 g Oleju kokosowego
20 g Mielonych migdałów
50 g Orzechów włoskich
2 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 łyżeczka Cynamonu
0.5 łyżeczka Gałki muszkatołowej
Soli
50 g Płatków migdałowych
200 ml Śmietanki 36%
250 g Mascarpone
3 łyżka Słodzika
0.5 łyżeczka Wanilii
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Jajka zmiksuj ze słodzikiem na puszystą masę.
Etap 3 /8
Dodaj puree z dyni i olej kokosowy. Dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /8
Do masy dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj.
Etap 5 /8
Masę przelej do silikonowego naczynia, które zmieści się w misie Cook4me.
Etap 6 /8
Załóż pokrywę Extra Crisp. Piecz w 170°C przez 45 minut.
Etap 7 /8
Przygotuj krem: śmietankę ubij na sztywno i połącz ze słodzikiem, wanilią i mascarpone.
Etap 8 /8
Ciasto całkowicie ostudź i nałóż na wierzch krem. Posyp płatkami migdałowymi.