Farfalle z duszoną cukinią i ciecierzycą
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Cukinia
2 Pomidory
3 łyżka Trybula
3 łyżka Płatki migdałowe
3 łyżka Oliwa z oliwek
250 g Ciecierzyca
Sól, pieprz
400 g Makaron farfalle, ugotowany
3 łyżka Tarty ser pecorino
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Opłucz i pokrój cukinię oraz pomidory w kostkę. Opłucz i drobno posiekaj trybulę. Posiekaj płatki migdałów.
Etap 3 /7
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zmieni się na jednolicie czerwony. Szybko upraż migdały na suchej patelni. Odłóż na bok.
Etap 4 /7
Wlej oliwę z oliwek na rozgrzaną patelnię. Podsmaż cukinię przez 8 minut.
Etap 5 /7
Dodaj ciecierzycę i pomidory. Gotuj, aż cukinia będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 6 /7
Dodaj farfalle, aby je podgrzać.
Etap 7 /7
Wymieszaj trybulę, migdały i ser pecorino. Posyp mieszankę na wierzch farfalle z cukinią. Podawaj.