Fusionowa paella z szafranem, edamame i kiełbasą chorizo
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżka Oliwa z oliwek
1 Czerwona cebula
300 g Ryż
0.5 łyżeczka Szafran
1 łyżeczka Papryka mielona
110 cl Bulion warzywny
100 g Kiełbasa chorizo
8 Krewetki obrane
100 g Fasolka edamame
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Rozgrzej multipan na średnim ogniu i poczekaj, aż sygnał Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę, sól i smaż przez 2 minuty.
Etap 2 /6
Dodaj ryż, szafran i paprykę mieloną. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Etap 3 /6
Wlej bulion warzywny i doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj na średnim ogniu przez około 11 minut, aż bulion zostanie wchłonięty przez ryż.
Etap 4 /6
Dodaj kiełbasę chorizo, surowe krewetki i fasolkę edamame.
Etap 5 /6
Kontynuuj gotowanie przez 5 minut. W razie potrzeby obróć krewetki, aby równomiernie się usmażyły.
Etap 6 /6
Podawaj od razu!