Gruszkowe dutch baby
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
3 Jajka (180 g)
0.6 c Mleka (140 g)
3 łyżeczka Oleju (15 g)
7 łyżka Mąki pełnoziarnistej (70 g)
1 szczypta Soli (1 g)
3 łyżeczka Erytrytolu (15 g)
1 Opakowanie skyru naturalnego (150 g)
1 Średnia gruszka (170 g)
1 szczypta Cynamonu mielonego (1 g)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umieść naczynie żaroodporne w frytkownicy beztłuszczowej i podgrzewaj w 200°C przez 5 minut.
Etap 2 /6
W blenderze połącz jajka, mąkę, mleko, 2 łyżeczki oleju, połowę erytrytolu i szczyptę soli, następnie zmiksuj.
Etap 3 /6
W naczyniu żaroodpornym rozprowadź po dnie pozostałą łyżeczkę oleju. Wlej masę i piecz w 200°C przez 7 minut.
Etap 4 /6
Skyr wymieszaj z pozostałym erytrytolem.
Etap 5 /6
Gruszkę pokrój na kostkę.
Etap 6 /6
Wyłóż skyr i gruszkę na upieczonego naleśnika.
