Grzanki z kozim serem i chutneyem rabarbarowym
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Łodygi rabarbaru
1 Cebula
2 łyżka Miodu
2 łyżka Octu jabłkowego
100 ml Soku jabłkowego
10 g Papryczki chili (opcjonalnie, do smaku)
Sól i pieprz
50 ml Oleju tłoczonego na zimno
Twarogowy ser kozi do posmarowania bułek (lub inny ulubiony)
Kilka listków świeżej kolendry – do dekoracji
Ciabatta
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój rabarbar i cebulę w grubą kostkę.
Etap 2 /6
Umieść rabarbar, cebulę, miód, ocet jabłkowy, sok jabłkowy, chili oraz sól i pieprz w misie Cook4me. Wymieszaj.
Etap 3 /6
Gotuj pod ciśnieniem w trybie „express” przez 1 minutę.
Etap 4 /6
Po zakończeniu gotowania dodaj olej tłoczony na zimno oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /6
Pokrój ciabattę na kromki. Możesz opiec na grzanki.
Etap 6 /6
Na kromkach ciabatty rozsmaruj kozi ser twarogowy. Na każdą porcję sera nałóż łyżkę rabarbarowego chutneyu. Udekoruj świeżą kolendrą.