Mini pizze na imprezę
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
4 szt. Ciasto na pizzę
80 g Sos pomidorowy
200 g Utartej mozzarelli
150 g Pieczarki
100 g Pepperoni
1 sztuka Czerwona cebula
1 sztuka Zielona papryka
Kilka świeżych liści bazylii
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Posyp mąką dno misy. Wytnij krążki ciasta na pizzę i umieść je w urządzeniu.
Etap 2 /5
Na każdej mini pizzy rozprowadź 1 łyżkę sosu pomidorowego, pozostawiając mały margines. Równomiernie rozsyp tartą mozzarellę na każdej pizzy. Ułóż na wierzchu plastry pieczarek, pepperoni, czerwonej cebuli i pokrojonej zielonej papryki. Skrop każdą pizzę oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /5
Obserwuj proces pieczenia, aby pizze się nie przypaliły, zwłaszcza jeśli są bardzo małe.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu ostrożnie wyjmij mini pizze i na każdą umieść kilka świeżych liści bazylii dla aromatycznego smaku i estetycznego wyglądu. Pozostaw mini pizze na kilka minut przed podaniem.