Mini pizzerinki z kiełbasą - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Mini pizzerinki z kiełbasą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 1 Płat gotowego ciasta na pizzę

  • 200 g Kiełbasy wiejskiej

  • 1 Duża czerwona cebula

  • 1 Ser camembert

  • 200 g Sera mozzarella

  • 100 g Śmietany 18%

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Ser pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

  • 1 Płat gotowego ciasta na pizzę
  • 200g Kiełbasy wiejskiej
  • 1 Duża czerwona cebula
  • 1 Ser camembert
  • 200g Sera mozzarella
  • 100g Śmietany 18%

Etap 2 /6

Kiełbasę pokrój w plasterki, a następnie usmaż w Cook4me.

Etap 3 /6

Rozwiń płat ciasta i za pomocą szklanki wydrąż koła.

  • 1 Płat gotowego ciasta na pizzę

Etap 4 /6

Na każdy krążek ciasta dodaj po łyżeczce śmietany, posyp serem, dodaj cebulę, a na wierzch po 4 kawałki kiełbasy i plasterek sera camembert.

  • 200g Kiełbasy wiejskiej
  • 1 Duża czerwona cebula
  • 1 Ser camembert
  • 200g Sera mozzarella
  • 100g Śmietany 18%

Etap 5 /6

Załóż pokrywę Extra Crisp.

Etap 6 /6

Piecz pizzerinki w 190°C przez 20 minut.