Japoński flan jajeczny
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
4 Jajka
50 ml Sosu sojowego
100 g Gotowanego ryżu do sushi
1 łyżka Kolendry siekanej
2 łyżka Dymki siekanej
1 łyżeczka Sezamu
200 ml Wody
Akcesoria
Komplet 8 słoików
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cook4me ustawiamy na mocne smażenie. Wlewamy 700 ml wody. Po zagotowaniu wody odlewamy 200 ml i dokładnie mieszamy z jajkami. Wlewamy do 5 kokilek.
Etap 2 /4
Ustawiamy gotowanie na parze. Mocna para 8 minut.
Etap 3 /4
Gotowe flany wyciągamy z Cook4me. Każdy z delikatnie podważamy nożem, nacinamy i wlewamy po 10 ml sosu sojowego (1 łyżka stołowa). Delikatnie ruszamy nożem, aby sos sojowy dostał się w nacięcia.
Etap 4 /4
Flan podajemy z ryżem, kolendrą, sezamem, szczypiorkiem i chilli.