Japoński flan jajeczny - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Japoński flan jajeczny

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 4 Jajka

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 100 g Gotowanego ryżu do sushi

  • 1 łyżka Kolendry siekanej

  • 2 łyżka Dymki siekanej

  • 1 łyżeczka Sezamu

  • 200 ml Wody

Akcesoria

  • Komplet 8 słoików
    Komplet 8 słoików

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cook4me ustawiamy na mocne smażenie. Wlewamy 700 ml wody. Po zagotowaniu wody odlewamy 200 ml i dokładnie mieszamy z jajkami. Wlewamy do 5 kokilek.

  • 4 Jajka
  • Komplet 8 słoików

Etap 2 /4

Ustawiamy gotowanie na parze. Mocna para 8 minut.

Etap 3 /4

Gotowe flany wyciągamy z Cook4me. Każdy z delikatnie podważamy nożem, nacinamy i wlewamy po 10 ml sosu sojowego (1 łyżka stołowa). Delikatnie ruszamy nożem, aby sos sojowy dostał się w nacięcia.

Etap 4 /4

Flan podajemy z ryżem, kolendrą, sezamem, szczypiorkiem i chilli.

  • 100g Gotowanego ryżu do sushi
  • 1łyżka Kolendry siekanej
  • 2łyżka Dymki siekanej
  • 1łyżeczka Sezamu

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
1 godz. 48 min.

Flan w stylu quiche lorraine

ratings.NaN

Japoński flan jajeczny - przepisy Cook4Me | Tefal
Flan w stylu quiche lorraine
Tefal
Tefal
6 min.

Tost francuski

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Japoński flan jajeczny - przepisy Cook4Me | Tefal
Tost francuski