Zapiekany kalafior z labneh paprykowym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 sztuk
1 Główka kalafiora
1 Główka czosnku
Kminu rzymskiego
10 g Papryki słodkiej
1 g Papryki chilli w płatkach
50 ml Oleju
400 g Labneh
1 łyżka Pasta z pieczonej papryki
Sól
Pieprz
Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /9
W Cook4me włącz mocne smażenie.
Etap 2 /9
Obierz kalafiora i wytnij głąb.
Etap 3 /9
Do nagrzanej misy wlej olej, dodaj obrane ząbki czosnku, kmin rzymski, słodką paprykę i płatki chili. Całość wymieszaj, aby przyprawy rozpuściły się w tłuszczu.
Etap 4 /9
Wrzuć kalafiora i obtocz go tak, aby w całości pokryty był aromatycznym olejem.
Etap 5 /9
Wlej do misy 100 ml wody i przejdź do gotowania pod ciśnieniem.
Etap 6 /9
Włącz mocne smażenie. Smaż kalafiora mieszając i obracając go co 30 sekund. Posól.
Etap 7 /9
Do labneh dodaj odrobinę soli. Wyłóż 3 solidne łyżki na talerz i rozsmaruj.
Etap 8 /9
Do drugiej połowy labneh dodaj pastę z pieczonej papryki i również wyłóż na środek talerza.
Etap 9 /9
Pokrojonego kalafiora wyłóż na labneh, a na wierzchu wyłóż gęsty sos ze smażenia.