Konfitura wiśniowa z amaretto
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 kg Wiśni
250 g Cukru
120 ml Wody
30 g Amaretto (opcjonalnie kilka kropel aromatu migdałowego)
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj wiśnie i usuń pestki.
Etap 2 /5
Do misy Cook4me dodaj wiśnie, cukier oraz wlej wodę.
Etap 3 /5
Włącz „mocne duszenie”, czas: 35 minut. W trakcie duszenia mieszaj wiśnie co jakiś czas, aby nie przywierały do dna.
Etap 4 /5
Po zakończeniu programu dodaj amaretto i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.
Etap 5 /5
Gorącą konfiturę przelej do słoików i szczelnie zamknij.