Krem z grzybów z oliwą truflową
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
300 g Marchewki pokrojonej w talarki
100 g Pietruszki
100 g Selera
100 g Cebuli
10 g Czosnku (całe ząbki lub lekko rozgniecione)
5 g Świeżego tymianku i rozmarynu
20 g Oliwy
1.5 l Wody
50 g Suszonych grzybów
100 g Mrożonych grzybów
100 g Pieczarek
100 ml Śmietany 30%
20 ml Oliwy truflowej
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /11
Namocz suszone grzyby w letniej wodzie przez około 30 minut, aż zmiękną. Następnie wyjmij je, zachowując wodę z moczenia, i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 2 /11
Wlej oliwę do misy Cook4me. Włącz mocne smażenie i pozwól urządzeniu się nagrzać.
Etap 3 /11
Dodaj marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek. Smaż około 6 minut, mieszając, aż warzywa lekko się skarmelizują i zaczną pachnieć.
Etap 4 /11
Dodaj wodę, świeże zioła, sól i pieprz. Wymieszaj. Upewnij się, że woda nie przekracza poziomu MAX w misie.
Etap 5 /11
Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 20 minut.
Etap 6 /11
Przecedź bulion, aby uzyskać klarowny płyn.
Etap 7 /11
W Cook4me włącz mocne smażenie. Dodaj pieczarki i mrożone grzyby, smaż około 6 minut.
Etap 8 /11
Dodaj namoczone grzyby.
Etap 9 /11
Gotuj pod ciśnieniem przez 12 minut.
Etap 10 /11
Dodaj śmietanę i oliwę truflową. Zmiksuj całość na gładki krem i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Etap 11 /11
Krem jest gotowy. Smacznego!