Krem z pietruszki z boczkiem karmelizowanym w syropie klonowym
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Obranego korzenia pietruszki
200 g Obranych ziemniaków
50 g Masła
300 ml Mleka kokosowego
400 ml Wody
1 łyżka Soli
200 g Boczku wędzonego
100 ml Syropu klonowego
1 Bułka maślana na grzankę
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W Cook4me włączamy smażenie. Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy do nagrzanej misy. Smażymy mieszając co 2 minuty. Po 6 minutach smażenia wlewamy syrop klonowy. Całość smażymy do momentu odparowania syropu (ok. 3 minuty). Skarmelizowany boczek przekładamy do miski.
Etap 2 /5
Kroimy w kostkę pietruszkę i ziemniaki na kawałki.
Etap 3 /5
Do misy po smażeniu wrzucamy warzywa, wlewamy mleko kokosowe, wodę i dodajemy masło. Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 14 minut.
Etap 4 /5
Ugotowane warzywa miksujemy, dodajemy sól i dokładnie mieszamy.
Etap 5 /5
Przelewamy do talerza, dodajemy karmelizowany boczek i ozdabiamy natką pietruszki.